• donderdag 18 mei | 10.00 uur

Hemelvaart. Voor de één betekent dat dauwtrappen, voor de ander een extra vrije dag, maar voor de leden van de PG Zutphen en PG Warnsveld/Leesten betekent het dat de dag beginnen met een mooie gezamenlijke dienst. Om 10:00 uur in de Walburgiskerk, vieren we daar de Hemelvaart van de Heer, met ondergetekende als voorganger en Klaas Stok als organist op het prachtiger Bader-orgel.

Hemelvaart is een feest met gemengde gevoelens. Moeten we het nu allemaal zelf doen? Kon Jezus niet bij ons blijven als hulp voor wat we meemaken? Na de hoop van Pasen breekt een moment van afscheid aan. We zien Hem niet meer, dus is Hij er nog wel? In het Huub Oosterhuis lied (lied 275) wordt het gevoel prachtig verwoord:

”Heer onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig en hoe onzegbaar ons nabij. Gij blijft gestadig met ons bezig, onder uw vleugels rusten wij. Gij zijt onzichtbaar voor onze ogen en niemand heeft U ooit gezien. Maar wij vermoeden en geloven dat Gij ons draagt, dat Gij ons dient.” (https://www.youtube.com/watch?v=2BoBBB7-oNo&ab_channel=Petrusinhetland

Gezamenlijk met PG Zutphen en Evangelisch-Lutherse Gemeente Zutphen

Voorganger

ds. S. van der Woude

Bijzonderheden

Gezamenlijk met PG Zutphen en Evangelisch-Lutherse Gemeente Zutphen

Locatie

  • Walburgiskerk
  • Kerkhof 3
  • 7201 DM Zutphen