We laten ons graag inspireren door Bijbelse verhalen, door de Geest en door elkaar. Daarvoor komen we in allerlei verschillende kringen en groepen bij elkaar om te lezen en te leren, films te kijken en te schilderen, te mediteren en te bidden. Elk jaar hebben we een jaarthema. Dit jaar is dat Het goede leven. Bloeien in Gods licht.

Hieronder volgt een opsomming van activiteiten die wij organiseren. Helaas heeft weinig hiervan dit jaar door kunnen gaan.


Jaarthema
Handen vol hoop
In verschillende activiteiten komt dit jaarthema terug. Zo zijn er de zeven Bijbelverhalen die ons bepalen bij het jaarthema. Zeven verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament die ons op verschillende manieren laten denken over wat ‘het goede leven’ is. Het jaarthemaboekje met deze verhalen en activiteiten vind je hier.

(Helaas kunnen de meeste activiteiten niet doorgaan dit jaar.)


Wijngaardgesprekken
Zeven maanden lang is er een ‘verhaal van de maand’. Elke maand verdiepen wij ons in steeds weer een ander aspect van ‘Het goede leven. Bloeien in Gods licht’, zoals we dat in de Bijbel tegenkomen.
Elke maand zijn er twee Wijngaardgesprekken. U kunt zich opgeven voor de middag of avond bij één van de predikanten of de kerkelijk werker. Bij het gesprek zal steeds één van de predikanten en een ouderling aanwezig zijn.


Filmcafé
Hoe mooi is het om samen naar een goede, inspirerende film te kijken en daar na afloop onder het genot van een hapje en een drankje over door te praten. Dit jaar stonden films als The Way, As it is in Heaven en Il y a longtemps que je t’aime op het programma. Deze konden helaas niet doorgaan, maar je hebt ze nog van ons tegoed.


Pelgrimsgroep
Jaarlijks organiseert de pelgrimsgroep elk seizoen een wandeling. Omdat het wandelen in een groep dit jaar niet mogelijk was, hebben we een andere formule bedacht: iedereen die zich opgeeft wordt wekelijks aan een andere wandelaar gekoppeld. Samen maak je een afspraak waar en wanneer je gaat lopen. Zo ontstond de Wandel 40-daagse voor Pasen die wegens succes werd gevolgd door een Wandel 50-daagse tot Pinksteren. Wil je meer info? Stuur een mail naar wandelen@pknzutphen.nl


Jeugd en jongeren
We doen van alles voor en met de jeugd en de jongeren. Meer informatie vind je hier.


Maaltijdgroep
In de 40-dagentijd voor Pasen is er een sobere maaltijd en in de 50-dagentijd van Pasen tot Pinksteren is er een feestelijke maaltijd. Steeds op woensdagavond in de Wijngaard. Iedereen neemt wat mee en we delen het eten, de muziek, de goede gesprekken en de gezelligheid.


Bijbelen
Samen met een van de predikanten lezen we de Bijbeltekst van de aankomende zondag en verdiepen ons in de betekenis van de woorden en verhalen. Wat heeft de schrijver ermee bedoeld en waar raken zijn woorden mijn levensverhaal? Waar is God? Wie is Jezus? En wie ben ikzelf? De teksten roepen vele vragen op en wij tasten naar antwoorden van vandaag. Als je je e-mailadres doorgeeft aan heins@pknzutphen.nl, krijgt steeds een uitnodiging.


Bijbelkring IJsselflat
Maandelijks is er in de IJsselflat een bijeenkomst rond een Bijbels onderwerp. Een Psalm, een verhaal, gelijkenis. We worden geleid langs de Bijbelse parels die gaan blinken. Iedereen is van harte welkom!


Retraite
Via www.ignatiaansbidden.org kun je in de advents- en 40-dagentijd dagelijks bidden en mediteren. In deze periode komt wekelijks een uitwisselingsgroepje bij elkaar om ervaringen met de meditatieve retraite van de afgelopen week te delen. Een mooie manier om samen deze periodes van bezinning en inkeer te beleven.


Kloosterweekend
Van vrijdagmiddag tot zondagmiddag zoeken we de stilte en de rust van de St. Willibrords Abdij in Doetinchem. Een weekend waarin we mediteren, wandelen, de stilte ervaren. We verblijven in het Stiltecentrum Betlehem, direct naast de abdij. De laatste keer deden we dit rond het thema ‘De barmhartige Samaritaan’ (Lucas 10:25-38). Zes maal per dag is er een dienst in de kerk, waar we ons aan kunnen sluiten.


Seniorenmiddag
Speciaal voor de senioren onder ons is er een jaarlijkse uitgebreide lunch, waarna er een programma volgt, bestaande uit een lezing, samen zingen of iets anders. Deze middag is voor de wat oudere mensen onder ons die er van houden om gezellig met anderen te eten en bezig te zijn.


Het verhaal gaat
Aan de hand van deze serie van Nico ter Linden bespreken leden van de Protestantse Gemeente en van de Evangelisch-Lutherse Gemeente (on)bekende bijbelverhalen. We lezen nu het deel over het evangelie van Marcus. Ds. Louisa Vos en Ds. Ronald Heins leiden de gesprekken.


Meditatieve Walburgiskerk
Tijdens de openstellingen van de Walburgiskerk kunt u de kerk eens op een geheel andere manier beleven met een meditatieve rondwandeling. Deze brengt je langs inspirerende plekken om de schoonheid, de spiritualiteit en de muziek van deze kerk ten volle te ervaren. Dit kan als audiotour door met een smartphone en koptelefoon naar de Walburgiskerk te komen en dan hier te klikken.