Stiltecentrum

Het stiltecentrum is een plek van stilte, bezinning en inspiratie. Een plek in de kerk waar je zo maar even binnen mag lopen wanneer je een moment van rust zoekt, even wil nadenken of mediteren. Een plek om even de drukte en de druk van alle dag los te laten, een kaarsje aan te steken, te verwijlen bij een gedicht, de namen in het gedachtenisboek te lezen, of om zomaar even rustig te zitten.


Openingstijden:
maandag t/m zaterdag: 10.30-16.30 uur
en zondag: 12.00-16.30 uur

Bij uitvaart of huwelijk is het stiltecentrum de gehele dag gesloten


Over het stiltecentrumHet stiltecentrum is toegankelijk via de hoofdingang van de kerk. Vanuit het centrum is er zicht op het interieur van de kerk door een glazen deur. Op deze deur treft u een levensboom, naar het ontwerp van Dées Bijwaard.

Aan de muur bevindt zich ook een levensboom, vervaardigd door Gerrit Willemsen waarvan de blaadjes bestaan uit gekleurde glazen blaadjes met de namen van de gemeenteleden die in dat jaar zijn gestorven, evenals de namen van kinderen die in dat jaar geboren en gedoopt zijn. De blaadjes zijn vormgegeven door de kunstenaar Alex Willemsen, de namen zijn erin gelaserd door Wilma Smits.

Ook treft u er een prachtig gedicht aan, afkomstig van Ton van Ingen, in dit voorjaar rondom de thematiek ‘levensboom’. Zo zal er ieder seizoen een ander gedicht van Ton van Ingen aanwezig zijn.
Op de tafel treft u een gedachtenisboek, waarin ook de namen vermeld staan van gemeenteleden die zijn gestorven. De voet van de tafel heeft de vorm van een lemniscaat; symbool voor oneindigheid, eeuwige beweging, zonder begin en zonder einde.

U bent van harte welkom!