Activiteitenprogramma 2020-2021

Dinsdag 18 mei 2021 MEDITEREN IN DE MARTINUS (4E VAN 4X)
Locatie: Martinuskerk
Tijdstip: 19.30  – 20.15 uur

Laatste van 4 avonden
‘Wie de weg van meditatie gaat, leert geen andere werkelijkheid kennen dan degene waarin we leven. Hij of zij leert die werkelijkheid wel ánders kennen. Een aandachtige houding maakt je opmerkzaam voor sporen van Gods aanwezigheid.’

Dit voorjaar komen we weer bij elkaar in het koor van de kerk en mediteren bij een tekst of beeld. Heb je een meditatiebankje of -kussen? Neem dat dan mee + een kleed voor op de grond. Er zijn stoelen beschikbaar. Ervaring met meditatie is niet nodig. Doe gerust een keer mee om na te gaan of het bij je past.
In verband met het coronavirus is opgave vooraf noodzakelijk. Afhankelijk van de situatie van het moment besluiten we óf het doorgaat en met hoeveel mensen.


Begeleiding en opgave: Jeanet Aartsen en Henri Knol,
j.a.aartsen@gmail.com (nieuw mailadres!), tel. (0575) 57 31 75.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

NLdoet 29 mei    

Elk jaar organiseert het Oranje Fonds de actie NLDoet. Het Oranje Fonds wil zo het vrijwilligerswerk in de spotlights zetten en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. De commissie BG&O stelt voor om daar in Warnsveld aan mee te doen.

Diverse klussen
Op zaterdag 29 mei klussen we bij twee zorginstellingen in Warnsveld : Huize Welgelegen (onze overburen van de Martinuskerk) en Zorgwooncentrum Den Bouw. De vrijwilligersactiviteiten vinden buiten of binnen (afhankelijk van de mogelijkheden) plaats. Bijvoorbeeld de tuin of het terras voorjaar klaar maken, muziek maken, wandelen, voorlezen, een workshop geven… vult u maar in.

Geeft u zich op?
Heel graag! De activiteiten zijn uiteraard afhankelijk van de beperkingen die dan gelden i.v.m. Corona. Daarom is het niet zeker dat e.e.a. door kan gaan. We willen ons echter wel graag voorbereiden. Daarom, wie zin heeft (of zich geroepen voelt) om op 29 mei mee te klussen, die kan zich aanmelden bij Pieter Maaskant: pietermaaskant@kpnplanet.nl. (vermeld: naam, je voorkeur voor de zorginstelling en eventueel je voorkeursactiviteit)
U krijgt uiterlijk een week van tevoren bericht over waar u wordt verwacht en hoe laat.
Indien een van beide zorginstellingen het gezondheidsrisico toch (nog) te groot vindt, hoort u tijdig van ons.

Wandel 50-daagse

De dagen lengen en de natuur komt tot bloei. Wat is het heerlijk om hier samen al wandelend van te genieten. Er zijn al zo’n dertig wandelaars uit Zutphen en Warnsveld die zich elke week weer laten verrassen door het wandelmaatje waaraan ze worden gekoppeld. Dat leidt tot onverwachte ontmoetingen, goede gesprekken en mooie natuur. Je kunt je nog steeds opgeven om mee te doen, al is het maar voor een week om eens te kijken hoe het is. Op zondag maken we de koppels en krijg je een mail met een eenvoudige liturgie, op weg naar Pinksteren. Dan maak je samen een wandelafspraak voor die week. Gezellig en corona-proof!
Wandel je mee? Geef je dan bij ons op: wandelen@pknzutphen.nl.

Coby Langeveld, Berto Salfischberger en Ronald Heins