• 03 juni 2021

Hallo allemaal,

Graag vragen wij jullie aandacht voor onze nieuwe actie; de Vakantietas, een initiatief van Kerk in Actie.

Kinderen uit kwetsbare gezinnen kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer klasgenootjes erop uit trekken, blijven zij thuis achter.                     

Met deze actie willen wij deze kinderen blij maken met een rugzak vol verrassingen voor de zomervakantie.

In Zutphen gaat het totaal om ca. 125 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, inclusief de kinderen in het AZC.
Het zou mooi zijn dat wij er met elkaar voor kunnen zorgen dat al deze kinderen voor de zomervakantie een leuk gevulde rugtas kunnen overhandigen. Hiervoor hebben wij echter jullie hulp nodig.

Hoe kan jij helpen?

Het mooiste is dat jullie zelf een of meerdere tasjes gaan vullen. In ieder tasje zit een informatieblad. Op dit nformatieblad kun je zien of het tasje is bestemd voor een meisje of een jongen en ook voor welke leeftijdsgroep. De waarde van de inhoud van het tasje mag maximaal €15,- bedragen. In het tasje zit een voorbeeldlijst bijgevoegd met tips voor de inhoud.

Lukt het niet om een tasje te vullen dan is een financiële bijdrage ook altijd welkom. Wij gaan dan met dit geld de resterende tasjes zelf vullen met leuke spulletjes, zoals bijvoorbeeld een zwembadkaartje of tegoedbon voor een ijsje.

Wil je een of meer tasjes vullen?

De komende zondagen zijn Arjan Slot (jeugddiaken) en/of Geke Botter (jeugdwerker) aanwezig bij de Martinuskerk. Het is ook mogelijk om een tasje te komen ophalen bij Arjan aan de Henriette Polaklaan 60 in Zutphen (Leesten West) of Géke Botter, Ien Dalessingel 223 in Zutphen.

Wil je graag dat wij een tasje komen brengen dan kunt u contact opnemen met Arjan via 0575-573257 of arjanslot@live.nl of Géke via 0623382999 of geke.jonkbloed@upcmail.nl

Uiterlijk op zondagochtend 27 juni kunnen alle gevulde tasjes weer
worden ingeleverd. Via de Voedselbank en het AZC zullen deze tasjes bij de kinderen terecht komen.

Alleen doneren, dat kan ook!

Via bankrekeningnummer NL41 RABO 0386 7081 50 t.n.v. actie Vakantietas of via bovenstaande QR-code.

Gaan jullie ons helpen om deze 125 kinderen een mooie zomervakantie te bieden? Alvast hartelijk dank!

Jeugddiakenen (Arjan en Geline) en Jeugdwerker (Geke)