• 28 april 2021

Al meer dan een jaar kunnen de kerkdiensten via internet bekeken worden. Veel mensen kijken de diensten thuis. Ook zijn er kerkleden die anderen thuis ontvangen om samen de dienst online te bekijken. Heel fijn dat we op die manier toch samen de diensten kunnen beleven. Om de uitzendingen te verbeteren hebben we sinds eind maart een 2e camera. Mede dankzij diverse giften hebben we dit kunnen realiseren. Hartelijk dank hiervoor!

Boven, naast het orgel, is een plek ingericht waar via een computer de camera’s worden bediend. We hebben hiervoor nu enkele vrijwilligers, maar we zijn op zoek naar in elk geval nog 2 extra mensen die dit willen doen.

De bediening is eenvoudig, met een touchscreen en een muis. Er zijn verschillende posities voorgeprogrammeerd: zo kun je wisselen van een totaalbeeld naar een beeld van de bloemschikking, een beeld van het orgel, de predikant of de lector. Eventueel kun je zelf de camera ergens heen sturen of inzoomen.  Ook kan er met een PowerPoint presentatie op een laptop wat worden toegevoegd aan de beelden, bijvoorbeeld tekst, plaatjes, filmpjes of teksten van liederen of een Bijbeltekst.

Lijkt je het leuk om dit te doen? Meld je aan en kom eens kijken hoe dit werkt! Het zou fijn zijn als we een rooster kunnen maken dat je eens in de maand de bediening van de camera kan doen.

Je kunt je aanmelden bij: voorzitter.cvk@pknwarnsveld.nl

namens het college van kerkrentmeesters,

Elma Busz