Huispaaskaarsen – bestellen kan weer!

  • 02 februari 2024

Ook dit jaar is er gelegenheid om een huispaaskaars te bestellen. Zoals de grote Paaskaars in de kerk in iedere viering het licht verspreidt – als symbool van Christus die zelf het Licht is – , zo kan de huispaaskaars bij ieder thuis dezelfde betekenis uitstralen. De huispaaskaars is de schakel tussen de zondagse viering en de viermomenten thuis, ook als u de dienst thuis voor de televisie meeviert. Zo is er altijd de verbinding met de vierende gemeente in de kerk.

De kaars kan ontstoken worden bij de maaltijd, bij meditatie of “stille tijd” en op dagen van dankbaar vieren en gedenken in de familie- en vriendenkring.  Het licht van de huispaaskaars symboliseert de vreugde en dankbaarheid om zoveel goeds, elke dag weer. Het licht helpt alles wat gewoon lijkt te verheffen tot het bijzondere: het eten op tafel, een Bijbelwoord dat bemoedigt, een begin van een nieuw levensjaar, het dankbaar in herinnering brengen van geliefde mensen van voorbij. En hoe troostrijk is het licht als de dagen donker, verdrietig en onzeker zijn, als er zorgen zijn om ziekte en om hoe het nu verder moet met alles. Hoe mooi is het dan als door dat kleine flakkervlammetje je woorden te binnen vallen die de Ene, die zelf het Licht is,  sprak over de lamp voor je voet en het licht op je pad. Het Licht dat met je mee gaat, vandaag en morgen.

T/m zondag 25 februari  ligt ereen lijst met afbeeldingen in de kerkzaal van “De Wijngaard”.  Voor degenen die de diensten via YouTube volgen is het mogelijk de kaarsen te bestellen bij Coby Aartsen, bij voorkeur via de mail cobyaartsen@outlook.com of telefonisch 06-33434361. Zie verder op in dit bericht voor een afbeelding van de kaarsen.

Uw huispaaskaars kunt u ophalen op zondag 17 maart en zondag 24 maart, na de kerkdienst. Is dit voor u niet mogelijk, neem dan contact op met bovenstaand mailadres of telefoonnummer. Het verzoek is om uw kaars met gepast contant geld te betalen.

De huispaaskaars is leverbaar in de uitvoering met opdruk- en wasreliëfuitvoering:

  1. De verrijzenis

De prijs bedraagt € 40,00 voor de hoogte van 30 cm, € 50,00 voor de hoogte van 40 cm en € 85,00 voor de hoogte van 60 cm. 

Daarnaast zijn er 5 verschillende uitvoeringen alleen in wasreliëf:

  1. De duif met regenboog
  2. De levensboom
  3. Vredesduif
  4. Staurogram
  5. Chi-Rho kruis

De prijs bedraagt € 24,50 voor de hoogte van 25 cm, € 32,00 voor de hoogte van 30 cm,  € 40,00 voor de hoogte van 40 cm en € 70,00 voor de hoogte van 60 cm.

Wie een huispaaskaars besteld heeft, wordt uitgenodigd deze mee te nemen naar de viering van de Paaswake. De nieuwe huispaaskaars kan dan voor de eerste keer ontstoken worden aan de Paaskaars in de kerk.

Namens de Werkgroep Vieren,

Coby Aartsen