• zondag 04 juli | 10.00 uur

Zondag 4 juli: Feestelijke jubileumviering,  ‘de schat(ten) van de kerk’

Met dit motto vieren we dan toch eindelijk in een feestelijke dienst de 900-jarige vermelding van de Martinuskerk in de oorkonde uit 1121; maar waarschijnlijk bestond onze Martinuskerk al veel langer, vandaar het opschrift:  1000 jaar middelpunt.

Het wordt een dienst met alle 3 voorgangers, waarin zowat alles uit de kast komt. Aan de hand van een tocht langs die onderdelen van de zondagse liturgie die het al die eeuwen gehouden hebben zullen we typerende elementen van onze kerk uitlichten. Via Avondmaal en doop, Woord en lied, gebed en responsie, rouw en trouw, ambt en kinderen, bloemen en kunst, enz. Misschien kunnen we zelfs weer Avondmaal vieren! Ook wie thuis de dienst volgt, krijgt veel te zien; soms zelfs meer dan de kerkgangers. Bijvoorbeeld een prachtig filmpje van de torenklokken, terwijl ze luiden.

Komt u meevieren, nu het weer kan? Wel graag nog reserveren. En uw Liedboek meenemen svp!. En we hopen op mooi weer, zodat we buiten kunnen koffiedrinken en elkaar ontmoeten.

Op deze zondag wordt ook de expositie over 1000 jaar Martinuskerk geopend. Deze hele zomer tijdens de Open Kerk-dagen zal de expositie te zien zijn; met archeologische vondsten van de pastorie, foto’s  over de geschiedenis, kunstwerken van de kerk en rituelen nu.

Aanmelden voor deze dienst

 


  Alle velden met een * zijn verplichte velden.


  Voorganger

  ds. L. Burger

  Bijzonderheden

  Collecte diaconie: Actie vakantietas

  Locatie

  • Martinuskerk
  • Kerkplein 1
  • 7231 AE Warnsveld
  • 06 23530083