Als gevolg van stijgende prijzen door oplopende inflatie zijn steeds meer mensen aangewezen op deze voedselhulp.

In juni is er een extra actie gehouden om meer voedsel op de planken te krijgen bij de voedselbank.
Deze actie is goed geslaagd, in totaal zijn er in die periode 498 kratten ingezameld, in 4 supermarkten in Zutphen, Warnsveld en Lochem.

De ondersteuning dient echter door te gaan. We zien dat er minder voedsel vanuit de winkelbedrijven komt, omdat men hier ook een verbeterde afzet binnen de klantenkring verzorgt. Tevens doet de Voedselbank nu al een oproep voor houdbare producten, omdat de aanvoer stagneert en de voorraad slinkt.

Op 30 oktober wordt tijdens de Dankdag in Zutphen gecollecteerd en ook weer artikelen verzameld voor de Voedselbank. De Oogstdienst, die op zondag 13 november in Warnsveld wordt gevierd, heeft hetzelfde doel.

Voor de dienst kunt u de artikelen inleveren, in de loop van de zondag wordt dit opgehaald door de Voedselbank. Waar vooral behoefte aan is zijn toiletartikelen, rijst, pastasaus, maaltijdsoepen, ontbijtgranen en vlees of vis in blik.

Dit zijn vooral de houdbare producten. Daarnaast kunnen we de voedselbank ook geld geven om eventuele tekorten zelf aan te kunnen vullen.

Op zaterdag 12 november is van 10- 12 uur een extra gelegenheid om dit te brengen bij de Martinuskerk.

Een hartelijke groet namens uw Diakenen