Ineke Cornet en Arjan Plaisier geven een lezing met dit thema aan de hand van hun nieuwe boek ‘Dichter bij God: Aanwijzingen voor een rijke liturgie’.

Arjan Plaisier is oud scriba van de PKN en predikant in de Protestantse Gemeente Amersfoort. Ineke Cornet promoveerde in de theologie en in de literatuurwetenschap en is universitair docent spiritualiteit. Steeds meer protestanten ontdekken de waarde van kerkdiensten uit andere stromingen. De preek is voor ons eeuwenlang belangrijk geweest: ‘wij’ protestantenzijn vaak nog echte ‘preektijgers’. De auteurs van ‘Dichter bij God’ geloven dat de protestantse kerken daarmee lang voorbij zijn gegaan aan al die zaken die ook van belang zijn in de kerkdienst: de muziek, de rituelen, het ervaren van de Heilige. Protestanten luisteren graag naar God, maar langzaam ontdekken wij dat ook wij andere behoeftes hebben. In de PKN krijgt men steeds meer waardering voor de liturgie en rituelen uit bijvoorbeeld de rooms-katholieke en Anglicaanse kerk. In hun lezing nemen Ineke Cornet en Arjan Plaisier ons mee in de elementen die de protestantse liturgie zouden verrijken.

De lezing duurt ongeveer een uur. Na een korte pauze met een drankje is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen en gesprek.

Datum

dinsdag 21 februari

Tijd

19.30 uur

Locatie

  • Martinuskerk
  • Kerkplein 1
  • 7231 AE Warnsveld