Voor veel mensen kwam de seksuele revolutie van de jaren 60 en 70 (Turks Fruit) als een echte bevrijding. Weg met de schaamte, schuldgevoel , onderdrukking van verlangen. Vrijheid en authenticiteit werden de toverwoorden. Toch gaan er nu, een halve eeuw later, stemmen op die wijzen op nieuwe onzekerheden rond seks en relaties in tijden van Tinder, en na de lawine aan #MeToo verhalen. Alles kan, maar niet alles voelt fijn. Freelancen in de liefde geeft stress. We willen vrij zijn maar ook een relatie die intiem en veilig is. Een waaier aan genderopties geeft vrijheid, maar wat maakt je de mens die je bent? Vragen rond gender, de variaties in seksuele identiteit en de omgang met LHBTQ+.

In deze lezing wil Heleen Zorgdragende stand van zaken in onze cultuur peilen. Wat kunnen we met deze vragen vanuit een gelovig perspectief? Welke nieuwe theologische benaderingen zijn er die ons kunnen helpen aan taal en beelden? Hoe spelen we veilig met het heilige vuur van erotiek? Wat betekent dat voor onze omgang met elkaar in de kerk?

De bijeenkomst vindt plaats met in achtneming van de CORONA-maatregelen. Om die redenen dient u zich van te voren op te geven via een mailtje aan Sam Terpstra: terdiep@xs4all.nl. U krijgt dan een bevestiging en nadere instructie.

Datum

maandag 11 oktober

Tijd

20.00 uur

Locatie

  • Eekschuur

Kosten

€ Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.