Na het succes van de leeskring in het najaar van 2021 start dit najaar onder leiding van ds. Stijn van der Woude weer een nieuwe leeskring. Deze keer iets lichter verteerbare kost met het boek: “Dichter bij God“, geschreven door oud scriba van de PKN Arjan Plaisier en universitair docent spiritualiteit Ineke Cornet.

Steeds meer protestanten ontdekken de waarde van kerkdiensten uit andere stromingen. De preek is voor ons eeuwenlang belangrijk geweest, ‘wij’ protestanten zijn nog steeds echte ‘preektijgers’. De auteurs van “Dichter bij God” geloven dat de protestantse kerken daarmee lang voorbij zijn gegaan aan al die andere zaken die ook van belang zijn in de kerkdienst: de muziek, de rituelen, het ervaren van de Heilige. Protestanten luisteren graag naar God, maar langzaam ontdekken wij dat we daarnaast ook andere behoeftes hebben.

“Dichter bij God” is een inspirerend handboek om de liturgie in de kerk nieuw leven in te blazen en de kerkdiensten van een nieuwe rijkdom te voorzien. De leeskring is voor gemeenteleden van elke kerk toegankelijk. Kosten van het boek: 20 euro (zelf aanschaffen). Data van de bijeenkomsten: 19 september, 3 oktober, 17 oktober 31 oktober en 14 november in de Eekschuur.

Opgave is noodzakelijk, via: s.vanderwoude@pknwarnsveld.nl of door te bellen naar 06-33627057.

Datum

maandag 19 september

Tijd

19.30 uur

Locatie

  • Eekschuur