Een programma met lezing & liedjes over wijs ouder worden…. met Frits de Lange (lezing) en Eessa Frieman (zang)

Frits de Lange doet vanuit zijn vakgebied al lang onderzoek naar ‘goed ouder worden’. Als 65-plusser is hij nu ook een beetje ervaringsdeskundige. In zijn lezing legt hij uit waarom je op je oude(re) dag niet het gevoel hoeft te krijgen dat het met je gedaan is. Hij gelooft ook niet in de ouderdom als alleen maar een succesverhaal. Wijs oud worden, dat is zijn ideaal waar hij -als wetenschapper en als ‘oudere-in-opleiding’- een goed woord voor wil doen.

De delen van de lezing worden afgewisseld met eigenwijze en ontroerende liedjes over wijsheid en ouderdom, gezongen door Eessa Frieman.

Frits de Lange is hoogleraar ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit van Groningen. Daarnaast doceert hij o.a. aan de filosofische Academie op Kreta. Regelmatig schrijft hij voor Trouw en op zijn naam staan verschillende boeken (zie ook www.fritsdelange.nl).

Eessa Frieman zong zo’n tien jaar in het kleinkunstkoor Au Bain Marie (o.l.v. Akke Feenstra). Ze maakt nu -met Frits de Lange- deel uit van de muziekgroep MEEZZ (zie www.meezzmusic.nl)

Datum

woensdag 25 januari

Inlooptijd

19.30 uur

Tijd

20.00 uur

Locatie

  • De Wijngaard
  • Wilhelminalaan 3
  • 7204 AB Zutphen

Kosten

€ 0,00 (Aanmelden vooraf is ook niet noodzakelijk)