De bekende theoloog, schrijver, spreker Alain Verheij zal op 21 april in de Eekschuur spreken over de toekomst van de kerk anno / na corona. Hij gaat uit van de vraag ‘Waarom zou je als weldenkende 21e-eeuwer iets met het geloof willen doen?’. Hij zal ook enige Bijbelverhalen uit zijn boeken vertellen. En natuurlijk met ons in gesprek gaan.

Alain is auteur van de boeken: Ode aan de verliezer – Levenslessen uit Bijbelverhalen over hoop, twijfel en succes (Atlas Contact, 2020) en God en ik – wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de Bijbel (Atlas Contact, 2018) (Theologisch Boek van het Jaar). Hij is panellid van het Theologisch Elftal van het dagblad Trouw.

We hebben de volgende vraag aan hem voorgelegd:

We zoeken naar verhalen die reflecteren op de toekomst. Wat zijn de gevolgen van de breuk die corona heeft veroorzaakt in ons leven en vooral ook in ons kerkelijk leven. (Online diensten, beperkte aantallen bezoekers, geen bijeenkomsten, weinig ontmoetingen, afstand houden etc.).

Er is weer veel mogelijk, maar we moeten misschien wel rekening houden met nieuwe onderbrekingen. Wat betekenen de ervaringen, hoe gaan we om met deze onzekerheid en welk nieuw mogelijkheden tekenen zich af? Hoe komen we uit de periode van breuken, interventies en belemmeringen en vinden opnieuw de ruimte om -vernieuwd- kerk te zijn.

En hoe zou dat eruit kunnen zien?

Voor meer informatie over Alain: www.alainverheij.nl

Datum

donderdag 21 april

Tijd

20.00 uur

Locatie

  • Eekschuur